Εδώ βλέπομε τον καθεδρικό ναό του χωριού Αγία Τριάδα.

 

 

 

 

 

 

Εδώ βλέπομε τον Ιερέα Κωνσταντίνο Κανιτάκη ενώ αναγιγνώσκει το Ευαγγέλιο την ημέρα της εορτής της Αγίας Τριάδος στη Φουρνή.

Μετά τη θεία λειτουργία, κατά την εορτή της Αγίας Τριάδος, δεν γίνεται απόλυσης αλλά ψάλλεται αμέσως ο εσπερινός του Αγίου Πνεύματος κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ιερέας αναγιγνώσκει τρείς ευχές γονηπετής όπως και όλο το εκκλησίασμα.

Στη φωτογραφία αυτή βλέπομε τον Ιερέα Παπά-Ματθαίο, από το Καστέλλι Φουρνής, να αναγιγνώσκει μια από τις παραπάνω ευχές γονυπετής κάτω από την ωραία Πύλη του καθεδρικού Ναού του χωριού μας της Αγίας Τριάδος.

Βλέπομε επίσης και τον αείμνηστο συγχωριανό μας Γεώργιο Λυράκη, ένα εξαίρετο μέλος της κοινωνίας του χωριού μας, γονατιστό, να ακούει με ευλάβεια την Ευχή.

 

 

 

 

 

Μετά από το τέλος και του εσπερινού του Αγίου Πνεύματος γίνεται περιφορά της ωραιοτάτης εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του χωριού, υπό τους ήχους της Μουσικής της Μπάντας Νεαπόλεως.

Όταν ολοκληρωθεί η περιφορά η εικόνα επιστρέφει στην εκκλησία και γίνεται η απόλυσης.

Ο Ιερέας πληροφορεί το εκκλησίασμα ότι ο πολιτιστικός σύλλογος προσφέρει φαγητό στο κτίριο του άλλοτε Δημοτικού σχολείου.

 Στη φωτογραφία αυτή βλέπομε σε ένα από τα τραπέζια να περιμένουν να σερβίρουν το φαγητό.

Διακρίνονται στα Δεξιά ο αείμνηστος αδελφός μου Γεώργιος Χατζηγιάννης και δίπλα του η κόρη του Μαρία Χατζηγιάννη μετέπιτα δικηγόρος.

Πρώτος στα αριστερά διακρίνεται ο αείμνηστος Γεώργιος παπουτσάκης και πιο πέρα η Αδελφή του Μαρία.

Επίσης φαίνονται και άλλοι Φουρνιώτες.

 

 

 

 

 

 

Άλλη μια φωτογραφία από το φαγητό.

Όρθιοι διακρίνονται ο παπά Μανώλης Δρακωνάκης και μπροστά του επίσης όρθιος ο παπά Κωνσταντίνος Κανιτάκης.

Στο πρώτο τραπέζι φαίνονται ο Γιάννης Χατζηδάκης  με το ποτήρι στο χέρι και ο Σταύρος Γωνιωτάκης.

 

 

 

Home

επιστροφή στα περιεχόμενα της Φουρνής