Ποιός  είμαι    

 

 e mail :  vashatzi@hotmail.com

 

      Όνομα : Βασίλης  -   επίθετο : Χατζηγιάννης -   όνομα πατρός: Μιχαήλ -  όνομα μητρός: Ελένη τόπος γεννήσεως :  Ηράκλειο .

Tα παιδικά μου χρόνια τα έζησα σε ένα αξιόλογο χωριό στη Φουρνή που μπορείτε να το γνωρίσετε πηγαίνοντας στο κεφάλαιο “το Χωριό μου η Φουρνή”, ή ακόμη καλύτερα πηγαίνοντας εκεί με το αυτοκίνητό σας!

Στη Φουρνή τελείωσα το δημοτικό σχολείο και δάσκαλός μου ήταν ο αείμνηστος Μιχάλης Φαλκώνης. Το γυμνάσιο στη Νεάπολη και το Λύκειο το παρακολούθησα στο “Καπετανάκειο” του Ηρακλείου.

Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ήθελα να γίνω φυσικός αλλά κατέληξα να σπουδάσω την επιστήμη της κλασικής Μηχανολογίας, που στηρίζεται στη τρίποδη βάση (που είναι από τις ασφαλέστερες) της Φυσικής, της Χημείας και των Μαθηματικών και έτσι μπορώ να ικανοποιώ τις ενδόμυχες επιστημονικές μου ανησυχίες.

Εργάστηκα για δέκα περίπου χρόνια ως μελετητής μηχανικός του υπουργείου δημοσίων έργων και το πρώτο έργο της ειδικότητάς μου ήταν το διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο παραδόθηκε για χρήση το 1976.

Από τότε και μέχρι σήμερα είμαι τακτικός καθηγητής στο ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΤΕΙ) Κρήτης και διδάσκω το μάθημα της Μηχανικής των Ρευστών -Ι- και των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 είμαι προϊστάμενος του τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, που είναι ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Είμαι παντρεμένος με την Στέλλα και έχομε δυο παιδιά και έξι εγγόνια.

Επιστημονική δραστηριότητα :

1.- Συγγραφή βιβλίου ¨ Μηχανική των Ρευστών ".

2.- >> >> " Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ".

3.- Το μυστήριο της βαρύτητας.

4.- Ηλεκτρολυτική μέθοδος για την επεξεργασία των μολυσμένων θαλάσσιων υδάτων.

Τεχνολογική δραστηριότητα .

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας :

1.- Ενέργεια από την υδροστατική πίεση των θαλάσσιων υδάτων.

2. - Ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών των αυτοκινήτων σε κατάσταση κίνησης.

3.- Ηλεκτροκίνητο μηχάνημα συλλογής ελαιοκάρπου

4.- >> >> >> >> με αναρρόφηση από το δέντρο.

5.- Απονομή μεταλλίου.

Tην σελίδα μου στο internet τη δημιουργώ την ανανεώνω και την δημοσιεύω (Publish) μόνος μου.

Τα χόμπι μου :

Τον ελεύθερο χρόνο τον αφιερώνω στο διάβασμα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και όταν έχω τα κατάλληλα ερεθίσματα γράφω επιστημονική φαντασία. Έχω γράψει ένα βιβλίο “ Θρίλερ στη φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης” που θα κυκλοφορήσει, ελπίζω, σύντομα και γράφω ένα δεύτερο που ο τίτλος του δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος…

Όταν γράφω ακούω κλασική μουσική πιστεύοντας ότι με βοηθάει στο να έρχονται καλές ιδέες. Οι συγγραφείς, του είδους αυτού, που θαυμάζω είναι ένας πολύ παλαιός και μεγάλος επιστημονικός μυθιστοριογράφος ο Ιούλιος Βέρν και ένας σύγχρονος, ο επίσης μεγάλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, ο Iσαάκ Ασίμωφ.      

 

επιστροφή στα περιεχόμενα