Ας περάσωμε μέσα στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας για να θαυμάσωμε τις ωραιότατες εικόνες και την θαυμάσια αρχιτεκτονική της.

Αυτή είναι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας του Χωριού μας που οι Φουρνιώτες την αγαπούν, την τιμούν και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κάθε τους πρόβλημα

<<Τη Θεοτόκω εκτενώς νυν προσδράμωμεν, αμαρτωλοί και ταπεινοί και προσπέσωμεν εν μετανοία κράζοντες εκ βάθους ψυχής. Δέσποινα βοήθησον, εφ' ημίν σπλαχνισθείσα, σπεύσον απολλύμεθα υπό πλήθους πταισμάτων, μη αποστρέψης σούς δούλους κενούς. Σε γαρ και μόνην ελπίδα κεκτήμεθα >>.

 

 

 

.

Εδώ βλέπομε επίσης μια πολύ ωραία εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας που βρίσκεται στο τέμπλο του δεξιού κλίτους της εκκλησίας.

Η εικόνα του Χριστού.

Η εικόνα του Τιμίου Σταυρού στο δεξιό κλίτος που εορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου.

Μιά άποψη εσωτερικού χώρου της εκκλησίας με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική ου.

Έξω στην αυλή της εκκλησίας υπάρχει το κελί ανακαινισμένο. Παρακάτω θα δούμε το κελλί εξωτερικά αλλά θα μπούμε και μέσα όπως κάνομε πάντοτε κατά τον εσπερινό αλλά και κατά τη λειτουργία του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου.

Τελευταία ο χώρος που φαίνεται αριστερά και δίπλα στο κελί καλύφτηκε και έτσι μεγάλωσε ο χώρος αυτός .

Στις δύο παραπάνω φωτογραφίες φαίνεται το κελί μέσα όπου οι πιστοί μετά τον εσπερινό απολαμβάνουν τον καφέ τους και διάφορα νηστείσημα εδέσματα, γιατί σχεδόν πάντοτε είναι περίοδος ΄της μεγάλης σαρακοστής. " Έλεγαν οι παλαιότεροι , και λέγεται ακόμη, λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή; ".